Aardappel-bietenmaaltijdsalade

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-02-2018 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gr Bietjes, gekookt
  • 1-2 st. Uien, gesnipperd
  • 1 st. Rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 scheutje Olijfolie
  • 1 kilo Aardappel, stevig
  • 4-7 st. augurkjes, in plakjes, naar smaak
  • Zilveruitjes, naar smaak
  • 4 el. Vegan mayonaise (bijv. Remia plantaardig)
  • 1 tl. Paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 2 tl. Mosterd
  • 2 el. Citroensap
  • 4 el. Verse bieslook, fijngehakt
  • Verse dille, naar smaak

Bereiden

Kook de aardappelen en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Snij de bieten in kleine blokjes. Verwarm de blokjes even met een scheutje olijfolie, gesnipperde ui, eventueel paprikastukjes, citroensap, een snufje zout en laat dit een aantal minuten staan trekken. Meng mayonaise met peper, zout, bieslook, paprikapoeder en mosterd. Schep de bietjes bij de aardappelblokjes en meng er de overige ingrediënten door. Laat de salade minimaal een half uur op een koele plaats staan en serveer met verse dille.

Bronvermelding