Gevuld Brood met Mexicaans Gehakt

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 02-08-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 El Paneermeel (afwerking)
  • 50 Ml Water (vulling)
  • 25 Gr Boter (vulling)
  • 1 Ei (vulling)
  • 25 Gr Broodmix (vulling)
  • 400 Gr Rundergehakt
  • 1 Kleine ui (Vulling)
  • 2 Teentjes Knoflook (vulling)
  • 3 Tl Mexicaanse kruiden (vulling)
  • 60 Gr Olijven, in stukjes (vulling)
  • 1/2 Rode paprika, in stukjes (vulling)
  • 2 El Paneermeel (vulling)
  • Zout &peper (vulling)
  • 425 Gr Broodmix (deeg)
  • 200 Ml Handwarm water (deeg)
  • 25 Gr Zachte roombotet (deeg)
  • 1 Ei (deeg)
  • 1 Ei (afwerkiing)

Bereiden

De vulling (beslag): Breng het water en de boter in een steelpannetje aan dekook. Neem het stelpannetje van het vuur en roer 25gr broodmix er goed doorheen. Voeg het ei toe en laat goed afkoelen. Het deeg: Doe de 425 gram broodmix, de boter, het ei en het water in een beslagkom. De 50 gram broodmix die overblijft wordt gebruikt om het werkblad mee te bestuiven. Kneed hier mbv de mixer met de deeghaken een een soepel deeg van. Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie 15 minuten rijzen. De vulling: Snijdt de ui, olijven en paprika. Pers de knoflook uit en voeg dit alles toe aan het beslag. Voeg de kruiden, zout, paneermeel en het gehakt toe en meng tot een geheel. Het brood: Verwarm de oven voor Bestuif het werkblad met de resterende broodmix en maak van het deeg een lap van ongeveer 15x55 cm. Bestrijk de plak met water. Leghet gehakt als een worst op het deeg en rol het deeg op. Snij de rol in 2en en leg dehelften met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat. Laat de broden ca. 10 minuten rijzen. Bestrijk de broden met ei en bestrooi met paneermeel. Bak de broden in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Electrische oven: 210 graden Heleluchtoven: 180 graden Gasoven: stand 4-5

Materialen

Mixer Deegroller Huishoudfolie

Bronvermelding