Aspergetagliatelle met warmgerookte zalm en ei

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 06-05-2018 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram groene asperges
  • 350 gram verse witte asperges
  • 250 gram verse tagliatelle
  • 250 gram warmgerookte zalmstukken
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 4 eetlepels traditionele olijfolie
  • 20 gram verse platte peterselie
  • 25 gram verse bieslook

Bereiden

Snijd de peterselie en de bieslook heel fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de kruiden en de citroenrasp met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en schaaf ze met een aspergeschiller (of dunschiller) in de lengte in lange linten. Snijd de onderste 2 cm van de witte asperges en schil ze rondom met de aspergeschiller (of dunschiller). Snijd er vervolgens lange linten van. Kook de eieren 5 min. in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 min. de aspergelinten toe. Giet af en laat uitlekken. Doe de tagliatelle met de asperges terug in de pan en meng er van het vuur af de kruidenolie door. Verdeel de zalm in grove stukken. Halveer de eieren. Verdeel de tagliatelle over de borden, verdeel de zalm erover en leg op elk bord een half ei.

Bronvermelding