Andijvie, echt anders 2, van Bob

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 25-11-2019 | 34 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappels
  • 750 g fijn gesneden andijvie
  • 2 dl melk
  • 2 eetl boter
  • zout en peper
  • 2 stevige bananen
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 teentjes gesnipperde knoflook
  • 1 zakje gebakken uitjes
  • 50 g gezouten pinda's

Bereiden

Kook de aardappels gaar en maak daar met de boter en de melk, peper en het zout puree van. Bak in de koekenpan de knoflook en de in plakjes gesneden bananen, roer die met de andijvie, kruiden en de rest van de ingrediënten (behalve de pinda's) door de puree. - Als je zo de andijvie te rauw vindt, laat je die even slinken in de koekenpan met een klontje boter. Garneer met de pinda's. Lekker met saté! - *Je kunt nog wat extra's doen door een schaaltje ananas op tafel te zetten en een paprika in reepjes gesneden (even meebakken) toe te voegen. - *Je kunt ook 2 zakjes aardappelpuree gebruiken. - zie ook in dit kookschrift: *Andijvie, echt anders van Bob

Bronvermelding