Aardappel/Vis: Aardappeltortilla met zalm en dille

Anders, Lunch, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 24-05-2018 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram vastkokende aardappels, gewassen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 eieren
  • 1 bosje dille, grof gehakt
  • 250 gram zalmfilet, in blokjes
  • 200 ml zure room

Bereiden

Kook de aardappelen circa 20 minuten in de schil. Giet ze af en spoel onder koud water. Laat de aardappels afkoelen en pel ze. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui 5-8 minuten op een lage stand en lichtbruin. Snijd intussen de aardappels doormidden en in dunne plakjes. Voeg de knoflook toe aan de uien en fruit nog een paar minuten mee. Klop de eieren met wat zout en peper los in een grote kom. Schep de aardappels, de gebakken ui, 2/3 van de dille en de zalmblokjes door de eieren tot alles goed is gemengd en bedekt is met een laagje ei. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoge stand. Laat het aardappelmengsel in de pan glijden en strijk de zijkanten en de bovenkant van de massa glad. Zet de warmtebron laag en leg een deksel op de pan. Laat de tortilla circa 5 minuten garen en draai de tortilla dan met behulp van een deksel of een groot plat bord om. Laat de tortilla terug in de pan glijden en bak de andere kant nog 5 minuten op een lage stand. Klop de zure room los met de rest van de dille en breng op smaak met zout en peper. Keer de tortilla op een groot bord om en laat afkoelen voordat je hem verpakt. Serveer met de dilleroom De tortilla kan ook warm gegeten worden.

Bronvermelding