Menu
Hartige taart met spinazie en zalm
Ingrediënten
- 1 pak deelblokjes bladspinazie (450 gr)
- 1 blikje croissantdeeg voor 6 stuks
- 2 eetlepels paneermeel
- 150 ml Room Culinair
- 200 gr zalmsnippers of fijngesneden gerookte zalmfilet
- 150 gr geraspte belegen kaas
- 4 eieren
Bereiden
Spinazie in 2-3 uur in zeef laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200°C. Croissantdeeg uitrollen en taartvorm met deeg bekleden, gaatjes in deeg dichtdrukken. Deegbodem met paneermeel bestrooien. In zeef overtollig vocht uit spinazie drukken. In schaal eieren loskloppen met crème fraîche, peper en zout.
Spinazie, zalm en geraspte kaas erdoorheen roeren. Eimengsel op deegbodem scheppen en uitstrijken. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en taart in 35-40 minuten bruin en gaar bakken.
Materialen
1 lage taart- of quichevorm (doorsnede 28-30 cm), ingevet