Menu
Pasta met tomaten en courgette
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 courgette, in blokjes
- 500 gram trostomaten, in stukjes
- 150 gram hamblokjes
- 1/2 eetlepel tijmblaadjes
- 1 eetlepels gedroogde oregano
- peper en zout
- 1 deciliter droge witte wijn
- 1 blikje tomatenpuree
- 350 gram pasta
- 2 eetlepels verse basilicum
Bereiden
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur.
Bak de courgette 3 minuten mee en voeg de tomatenblokjes met vocht, de ham, tijm, de oregano, peper en zout, de wijn en de tomatenpuree toe. Stoof de groenten in +/- 10 minuten gaar.
Kook de pasta in water met zout beetgaar.
Serveer de pasta met de groenten. Bestrooi met basilicum.