Pasta met tomaten en courgette

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 24-09-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 courgette, in blokjes
  • 500 gram trostomaten, in stukjes
  • 150 gram hamblokjes
  • 1/2 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 eetlepels gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 350 gram pasta
  • 2 eetlepels verse basilicum

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur. Bak de courgette 3 minuten mee en voeg de tomatenblokjes met vocht, de ham, tijm, de oregano, peper en zout, de wijn en de tomatenpuree toe. Stoof de groenten in +/- 10 minuten gaar. Kook de pasta in water met zout beetgaar. Serveer de pasta met de groenten. Bestrooi met basilicum.

Bronvermelding