Babi ketjap a la minute van oma Betty.

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 25-09-2018 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr speklapjes a la minute
  • 500 gr schouderkarbonades
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 2 eetl. sambal badjak
  • 250 ml ketjap manis
  • 100 ml ketjap asin
  • 0.5 citroen
  • olie

Bereiden

Snijd de speklapjes en karbonades in stukjes, verwijder het bot. Pel de uien en snijd ze grof. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de gember in dunne plakken. Verhit een pan met een flinke scheut olie. Bak de speklappen in de pan en voeg ca.1 minuut later de karbonades toe. Snijd de limoen in vieren en voeg toe.Bak 1 minuut. Schuif het vlees opzij en voeg de uien toe. Bak de uien even mee en voeg dan de knoflook toe en roer goed door de pan. Schuif alles opzij en voeg dan de gember toe zodat die ook even kan meebakken. Voeg de ketjap manis en asin toe, roer goed en laat circa 10-20 min. sudderen op hoog vuur. Serveer met witte rijst en wat gebakken uitjes eroverheen.

Bronvermelding