Aardbeien of vruchtenslof

Gebak, Hapje, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-08-2018 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr roomboter
  • 125 gr w basterdsuiker
  • 230 gr bloem
  • 1 dooier
  • 10 gr bakpoeder
  • snuf zout
  • voor de frangipane
  • 120 gr zachte roomboter
  • 120 gr fijne suiker
  • 120 gr amandelpoeder
  • 2 eieren

Bereiden

Maak een deeg door alle ingredienten voor de bodem met elkaar te mengen (boter, basterdsuiker, bloem, dooier, bakpoeder, zout, citroensap) rol uit tot ong 7 mm dik, mag ook iets dunner bodem van de bakvorm bekleden, eventueel de randen iets hoger maken frangipane maken door de ingredienten daarvoor kort te mixen, het moet wel mengen maar niet wit en schuimig worden laagje frangipane op de bodem spuiten met een spuitzak (kan ook met lepel) 10 tot 20 min op 180/200 graden (ligt beetje aan je oven) na het afkoelen kun je de taart afmaken met een laagje banketbakkersroom, slagroom en verse aardbeien en wat munt er zijn heel veel creaties mogelijk, ook met ander vers fruit, eiwit, limoen, frambozen enz.

Materialen

sloffenring oven

Bronvermelding