Menu
Aardbeien of vruchtenslof
Ingrediënten
- 150 gr roomboter
- 125 gr w basterdsuiker
- 230 gr bloem
- 1 dooier
- 10 gr bakpoeder
- snuf zout
- voor de frangipane
- 120 gr zachte roomboter
- 120 gr fijne suiker
- 120 gr amandelpoeder
- 2 eieren
Bereiden
Maak een deeg door alle ingredienten voor de bodem met elkaar te mengen (boter, basterdsuiker, bloem, dooier, bakpoeder, zout, citroensap)
rol uit tot ong 7 mm dik, mag ook iets dunner
bodem van de bakvorm bekleden, eventueel de randen iets hoger maken
frangipane maken door de ingredienten daarvoor kort te mixen, het moet wel mengen maar niet wit en schuimig worden
laagje frangipane op de bodem spuiten met een spuitzak (kan ook met lepel)
10 tot 20 min op 180/200 graden (ligt beetje aan je oven)
na het afkoelen kun je de taart afmaken met een laagje banketbakkersroom, slagroom en verse aardbeien en wat munt
er zijn heel veel creaties mogelijk, ook met ander vers fruit, eiwit, limoen, frambozen enz.
Materialen
sloffenring oven