Menu
Frambozen-kokos muffins
Ingrediënten
- 235 gram bloem
- 125 gram suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 eieren
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 60 gram boter, gesmolten en afgekoeld
- 1,85 dl melk
- 185 gram gedroogde kokos
- 125 gram verse frambozen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de muffin plaat in. Zeef de bloem me de suiker en het bakpoeder in een grote kom.
Klop in een middel grote kom de eieren, olie, boter en melk door elkaar.
Doe bij de droge ingredienten en roer losjes door elkaar, het beslag moet licht klonterig zijn.
Schep er losjes de kokos en de frambozen door.
Vul elk vormpje voor driekwart met het beslag.
Bak 20 tot 25 minuten in de oven, of tot de muffins goudgeel zijn en een in het midden gestoken vleespen er droog en schoon uitkomt.
Laat de muffins 1 tot 2 min in het blik afkoelen en doe ze dan over op een draadrooster.
Serveer warm of op kamertemperatuur.
Materialen
muffin plaat voor 12 muffins