Aardappeltoastjes met tapenade

Anders, Hapje, 20 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 25-09-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • Vooor de tapenade:
  • 250 gr zwarte of groene olijven zonder pit
  • 6 ansjovisfilets (blikje)
  • 125 gr kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl tijm
  • 3 el olijfolie
  • citroensap
  • Voor de aarappeltoastjes:
  • 3 grote aardappelen
  • 6 el olijfolie
  • zout/peper
  • 6 grote champignons in plakjes
  • 20 sprietjes bieslook

Bereiden

TAPENADE: in de keukenmachine alle ingredienten behaleve het citroensap pureren. tapenade op smaak brengen met citroensap. AARDAPPELTOASTJES: aardappelen schoonboenen. In plakjes van 1/2 cm dik snijden. In een koekenpan 3 el olie verhitten. Helft van de aardappelplakjes in 10 min.. goudbruin bakken, halverwege keren. Bestrooien met zout en peper. Op een stuk keukenrolpapier laten uitlekken. Op zelfde manier rest van de plakjes aardappel bakken. In zelfde pan de champignonplakjes om en om bakken. Oven voorverwarmen op 150 gr C. Elk plakje aardappel bestrijken met tapenade. Op bakplaat leggen. Plakjes champignons over de aardappelplakjes verdelen. In midden van de oven in 5 min. bakken. Bestooien met de fijn geknipte bieslook.

Materialen

Oven Keukenmachine

Bronvermelding