Babi pangang

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 22-02-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 0,5 citroen
  • 2 theeleples gemberpoeder
  • 50 gram br basterdsuiker
  • 1 potje atjar
  • 250 ml tomatenketchup
  • 2 eetlepels vloeibare honing

Bereiden

Snijd de hamlappen in reepjes.Leg het vlees onder grill en bestrijk het vlees af en toe met de honing. Maak de saus. Pers de citroen uit. Knijp het teentje knoflook uit , voeg toe aan het citroensap. Voeg de gember, ketjap, basterdsuiker en tomaten ketjup toe. Verwarm alles. Als de saus te dik is voeg dan nog wat water toe. Leg de uitgelekte atjar in een schaal, voeg het vlees en de saus toe. Eventueel kun je ook de atjar verwarmen.

Bronvermelding