Menu
Gehaktballetjes. Ketjapballetjes in zoete ketjapsaus
Ingrediënten
- zie bereiding
Bereiden
___
350 gram rundergehakt
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
1/2 theelepel sambal brandal
1 losgeklopt ei
3 eetlepels paneermeel
1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
1/2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel kerriepoeder
Zout, peper
2 eetlepels zonnebloemolie
2 sjalotjes of een kleine ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 eetlepel witte natuurazijn
4 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
1 afgestreken eetlepel donkerbruine basterdsuiker
Eventueel wat water
Bereidingswijze
Meng het gehakt met het losgeklopte ei, de knoflook, ketjap, sambal komijn, koriander, kerriepoeder, peper, zout en paneermeel en draai er niet te grote balletjes van.
Verhit de olie in de Koekenpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar.
Als de balletjes al lekker bruin zijn voeg je de uisnippers en de knoflook toe en bak die even mee.
Blus af met de azijn en de ketjap.
Roer de bruine basterdsuiker erdoor en laat alles nog even op een lage warmtebron pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Als de saus te dik is voeg dan nog wat water toe.
Tags
gehaktballetjes, Ketjap Manis
Serveertip
Lekker met rijst en sperziebonen of bij de borrel of als onderdeel van een rijsttafel.
Center Parcs Bungalowrace
Boek t/m donderdag 1 november nu extra voordelig je verblijf. Bekijk snel de aanbiedingen!
Hij is er! De iPhone Xr
Voor welke kleur ga jij? Pre-order nu de iPhone Xr en krijg ¿ 25 korting op Apple AirPods.
Klaverblad Verzekeringen
Gratis vtwonen abonnement bij een woonhuis- of inboedelverzekering. Bereken uw premie hier
Reacties (7)
nicoleridders 14-08-2018
heerlijke balletjes Petra; staat bij de favorieten!
pwiggers 18-06-2018
Altijd leuk om te horen dat iets lekker was Lammy. Dank je wel. Groetjes, Petra
Lammy1954 16-06-2018
Vanavond gegeten, was heerlijk Petra en komt zeker vaker op tafel hier. groetjes Lammh
pwiggers 15-06-2018
Dank je wel Lammy voor je leuke reactie. Eet smakelijk, Groetjes, Petra
pwiggers 12-06-2018
Het ei staat er weer in sprin0471
Bekijk alle reacties
Rundvlees van 't Wolfersven
Een heerlijk rundvleesgerecht gestoofd in port en bouillon.
De laatste hoorinnovatie
De ReSound LiNX Quattro¿ biedt de meest heldere spraakweergave ooit gerealiseerd.
Indische gehaktballetjes in zoete ...
Onlangs voor het eerst zelf gemaakt. Echt verukkelijk. Uiteraard zijn er nog vele kruiden ...
Appeltaartjam
Ik denk dat iedereen die van appeltaart houd, en dat zijn er velen, ook wel zullen smullen ...
Instappen voor kantoor?
Out Of Office: de exclusieve testdrive in de Alfa Romeo Stelvio of Giulia.
Bloemkoolschotel met ...
Weer eens een andere bloemkool dan met gehakt. De bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes ...
Voeg ingrëd