Aardappel gehaktschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-09-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram uienringen
  • 300 gram parijse worteltjes (vers voorverpakt)
  • 6 tenen knoflook
  • 750 gram rundergehakt
  • 120 gram (2 pakken) puree a la minuut
  • 2 dl knorr runderbouillonblokjes
  • 320 gram bertolli rustico mediterrane groenten
  • olie
  • boter
  • peper
  • zout

Bereiden

* Verwarm de oven voor op 200 graden * Bereid de puree zoals aangegeven op de verpakking met 1/4 knoflook en met de bouillon. * Vet een passende ovenschaal in met margarine. * Verwarm 3 el olie in een pan en fruit er de ui in aan. Voeg na zo'n 2 minuten de worteltjes toe en haal dit na enkele minuten uit de pan. Bak in dezelfde pan het gehakt rul. Voeg de pastasaus, uien en wortelmic bij het gehalt en warm dit goed door. * Breng het gerecht met peper en zout op smaak. * Schep het gerecht in de ovenschaal en verdeel daar de puree over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven tot een mooi bruin korstje is ontstaan.

Materialen

(ingevette) ovenschaal

Bronvermelding