Menu
Hollands stamppotje
Ingrediënten
- 600 gram gemengd gehakt
- 2 stuks eieren
- 700 gram voorgekookte aardappelen
- 400 gram andijvie grof
- 1 el grove mosterd
- 1 flesje blue band finesse voor koken
- 1 zakje jus met champignons
- peper
- zout
- 2 el paneermeel
- 1/2 dl blue band vloeibaar (50 gram margarine)
- 1 tl nootmuskaat
Bereiden
* Meng het gehakt met peper en zout. paneermeel en de eieren.
* Maak vier gelijke schijven van het gehaktmengsel en bak ze dan in 40 gram blue band vloeibaar (of margarine)
* Breng de aardappelen aan de kook.
* Giet de aardappels af als ze gaar zijn en kook ze droog door de pan nog even terug op het vuur te zetten.
* Stamp door de aardappels vervolgens de andijvie, blue band vloeibaar, nootmuskaat, mosters en de blue band finesse voor koken.
* Voeg indien nodig wat zout toe.
* Verdeel de stamppot over de borden met wat braadvocht en de gehaktschijf.