Hollands stamppotje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram gemengd gehakt
  • 2 stuks eieren
  • 700 gram voorgekookte aardappelen
  • 400 gram andijvie grof
  • 1 el grove mosterd
  • 1 flesje blue band finesse voor koken
  • 1 zakje jus met champignons
  • peper
  • zout
  • 2 el paneermeel
  • 1/2 dl blue band vloeibaar (50 gram margarine)
  • 1 tl nootmuskaat

Bereiden

* Meng het gehakt met peper en zout. paneermeel en de eieren. * Maak vier gelijke schijven van het gehaktmengsel en bak ze dan in 40 gram blue band vloeibaar (of margarine) * Breng de aardappelen aan de kook. * Giet de aardappels af als ze gaar zijn en kook ze droog door de pan nog even terug op het vuur te zetten. * Stamp door de aardappels vervolgens de andijvie, blue band vloeibaar, nootmuskaat, mosters en de blue band finesse voor koken. * Voeg indien nodig wat zout toe. * Verdeel de stamppot over de borden met wat braadvocht en de gehaktschijf.

Bronvermelding