Mexicaanse rijst

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 25-09-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram witte rijst (geen snelkook)
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 blikje maiskorrels
  • 4 tl tacokruiden
  • 1 stukje cervelaat, in kleine blokjes
  • 3 lente-uitjes, in kleine ringetjes
  • olijfolie
  • 1/2 vleesbouillionblokje

Bereiden

Verhit de olijfolie en bak de paprikablokjes een minuut. Voeg daarna de rijst en de tacokruiden toe en bak dit nog even mee, tot alle rijst bedekt is met olie. Voeg daarna water toe, anderhalf keer de hoeveelheid van de rijst (zie tips). Verkruimel het halve bouillionblokje erdoor en roer het geheel goed door. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het ongeveer een kwartier heel zachtjes pruttelen. Schenk jezelf een neut in, ga in de kamer zitten en wacht tot de kookwekker gaat. Roer de rijst los en voeg de mais en de blokjes cervelaat toe. Warm goed door. Garneren met de bosuitjes.

Materialen

Goed sluitende grotere pan, liefst met anti-aanbaklaag

Bronvermelding