Menu
Stamppot met avocado
Ingrediënten
- 700 gr kruimige aardappelen, geschild en in grote stukken
- 225 gram biologische bacon
- 2 st uien, in stukken gesneden
- 450 gr andijvie of boerenkool
- 1 el grove mosterd
- 1 st avocado, geprakt
- 1 scheutje melk
- peper en zout
- 1/2-1 st worstje p.p.
Bereiden
Kook in een ruime pan de aardappels gaar met wat zout.
Giet ze af en doe ze terug in de pan.
Bak intussen de bacon en de ui lichtbruin in een beetje olie.
Doe de andijvie bij de aardappels en stamp het geheel met een pureestamper tot puree. Boerenkool moet u van te voren even koken, zodat hij iets zachter wordt.
Voeg de gebakken bacon en uitjes, de mosterd, de avocado en een scheutje melk toe en breng op smaak met peper en zout.
Roer alles goed door elkaar.
Kook of bak de worst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Variatie:
Mexicaanse stamppot met chorizo en avocado.
Vervang de bacon door 150 gram chorizo en voeg 1 rode paprika en 2 teentjes fijngesneden knoflook aan de uien toe.
Serveer met biologische kipsausijsjes.