Appelboterkoek van Anja

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 20-12-2018 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 320 g bloem
  • 250 g roomboter op kamertemperatuur
  • 250 g witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • handje rozijnen
  • 4 grote appels in plakjes
  • 1 el kaneel
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2,5 dl appelsap
  • 1 zakje taartgelei

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de boter, bloem, witte basterdsuiker en zout tot een soepele deegbal. Verdeel deeg over de bodem van de ovenschaal (invetten hoeft niet). Verdeel de rozijnen over het deeg en leg de plakjes appel dakpansgewijs op de bodem. Meng bruine basterd en kaneel en bestrooi hiermee de appellaag. Bak de koek in 25 minuten gaar. De koek is goed als de randen goudbruin zijn. Maak gelei met appelsap en verdeel dit later over de afgekoelde appelkoek.

Materialen

Ovenschaal, mixer. Deze hoeveelheid is geschikt voor een halve bakplaat in de oven.

Bronvermelding