Appel speculaas dessert met karamel

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 05-01-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4-6 stuks speculaaskoekjes
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml geklopte slagroom
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 2 el suiker
  • 2-3 stuks elstar appels
  • 1 flesje karamelsaus
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiden

Appels is blokjes snijden en met klein beetje water en de vanillesuiker aan de kook brengen, zachtjes door laten koken tot de appel zacht is, dan af laten koelen. De speculaas koekjes verkruimelen en onderin het glas leggen. Slagroom opkloppen met de suiker, mengen met de Griekse yoghurt en de mascarpone. De hoeveelheden van deze drie ingrediënten kun je naar eigen smaak indelen. Dit mengsel voorzichtig bovenop de koekjes scheppen, dan de afgekoelde appelstukjes er bovenop leggen en vervolgens er wat karamelsaus over gieten. Wil je de koekjes nog krokant hebben dan vlak voor het opdienen klaarmaken.

Materialen

4 mooie glazen.

Bronvermelding