Creamy Lasagna

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 20-02-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 tl kokosolie
  • 1 st flespompoen
  • 1 st ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 st groentebouillon blokje
  • 5 gram tijm
  • 500 gram verse spinazie
  • - - zwarte peper
  • 100 ml kokosmelk (light)
  • 3 el edelgistvlokken
  • 2 el citroensap
  • 1 pak lasagne bladen

Bereiden

1. Verwarm de over voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met kokosolie. 2. Was de pompoen en verwijder de pitten ( de schil kun je laten zitten). Snijd de pompoen in kleine blokjes en leg ze in de ovenschaal. Rooster de pompoen in ongeveer 45 minuten zacht in de oven. ( je kunt het ook koken) Haal uit de oven en zet opzij en verlaag de temperatuur naar 180 graden.. 3. Snijd de ui en de knoflook klein, Verhit 100 ml water in een grote koekenpan en voeg een half bouillonblokje toe. Voeg de uit en de knoflook toe en bak ongeveer 4 minuten tot de uit glazig is. Rits de tijmblaadjes van de steeltjes, snijd fijn en doe samen met de spinazie in de koekenpan. Kook ongeveer 2 minuten tot de spinazie begint te slinken. Breng op smaak met versgemalen peper,. 4. Los de andere helft van het bouillonblokje op in 150 ml kokend water, doe de pompoenblokjes, bouillon, kokosmelk, edelgistvlokken en het citroensap in de blender en meng tot een romige saus, voeg nog wat peper toe. 5. Bouw nu de lasagne op: saus, bladen, saus, spinazie, bladen, zo verder, eindig met spinazie. 6. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven. Verwijder na 20 minuten de aluminiumfolie. Haal de lasagne na de baktijd uit de oven en laat nog 10 minuten staan. Prima in te vriezen

Bronvermelding