Bourgondische gehaktschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 02-02-2023 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 gesn ui
  • 2 tenen gesn.knoflook
  • 350 gr rundgehakt
  • 1 in reepjes gesneden rode paprika
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 125 ml vleesbouillon
  • 3 el zilveruitjes
  • 1 el rozemarijn naaldjes
  • 700 gr aardappelschijfjes
  • 25 gr kruidenboter

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 gr. Verhit in koekenpan de olijfolie en fruit de ui met de knoflook. Voeg gehakt toe en bak rul Dan paprika en champignons 4 min meebakken. Tomatenpuree erdoor scheppen en nog 1 minuut meebakken. Schenk wijn in de pan, voeg zilveruitjes, rozemarijn en peper/zout naar smaak toe. Nog 2 min meebakken; mengsel in de ovenschaal doen. Afdekken met aardappelschijfjes en hierover de kruidenboter verdelen. 30 minuten afbakken in de oven.

Materialen

ingevette ovenschaal

Bronvermelding