Menu
Aardappelplakjes in de oven
Ingrediënten
- 1 kg stevige aardappelen
- 3 dl koffieroom
- zout
- versgemalen peper
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 losgeklopt ei
- melk
- 1 teentje knoflook
- 60 gr boter
Bereiden
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken. Vermeng in een kom de room, zout, peper, nootmuskaat, ei en eventueel wat melk. Schep de aardappelplakjes hier goed doorheen. Zet de oven aan op 200 graden. Wrijf de schotel in met een gehalveerd teentje knoflook en beboter hem flink met 30 gram boter. Doe de aardappelen met het roommengsel erin. Verdeel de overige boter over de schotel en laat de aardappelen in 40 minuten middenin de oven gaar worden.
Vervang de room door melk en 100 gram geraspte gruyèrekaas en bestrooi de schotel voor deze de oven in gaat met nog 50 gram geraspte gruyère.
Materialen
Vuurvaste schaal