Boontjes met rauwe ham en gorgonzola saus

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-11-2004 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram haricots verts
  • 100 gram rauwe ham (serrano)
  • 100 gram gorgonzola (dolce)
  • 4 eetl. creme fraiche
  • 8 stuks kwarteleitjes (of 2 gewone eieren)
  • 1 wat blaadjes balsilicum voor garneren

Bereiden

Bak in een koekenpanmet anti-aanbaklaag de plakken ham (zonder olie). Kook water met wat zout , doe de boontjes erbij en kook ze beetgaar ca. 3 min. Smelt de gorgonzola met de creme fraiche. Kook de kwarteleitjes, pel en halveer ze. Leg nu de gebakken ham op een bordje, de boontjes erop en giet daarover de saus. Leg ter ganering de kwarteleitjes en de balsilicum erbij. Tip: In plaats van boontjes kunt u ook dunne groene asperges nemen. Bron: Cucina Mama Maria

Bronvermelding