Menu
Italiaanse Bloemkooltaart
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg plakjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 teentje knoflook
- 1 bloemkool
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 350 gram magere rundergehakt
- 250 gram aardappelschijfjes
Bereiden
bloemkoolroosjes 10 minuten koken
ovenschotel invetten
plak 4 lapjes bladerdeeg aan elkaar tot 1 grote lap.
Doe deze lap in ovenschaal en gebruik 5e plakje bladerdeeg (in vieren snijden) gebruik dit voor de rand.
Bodem inprikken met vork. Gehakt rul bakken in margarine of olijfolie, of gewoon in eigen vet. Peper en zout toevoegen. Blik tomatenblokjes , Italiaanse kruiden en teentje knoflook uit de knijper erdoor doen.
*Gekookte aardappelschijfjes op de bodem leggen;
Gehaktmengsel over de aardappelschijfjes verdelen;
Daarna de bloemkoolroosjes mooi verdelen over de schaal.
Kaas raspen over de bloemkool en wat kleine klontjes boter erover verdelen. 45 minuten in voorverwarmde oven op 180
Materialen
ronde lage ovenschotel