Bouillon met spinazie ei en kaas

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 06-06-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • zeezout zwarte peper
  • 700 gr spinazie
  • 50 gr boter
  • 4 eieren
  • 5 el geaspte parmezaanse kaas
  • 1/4 tl versgeraspte nootmuskaat
  • 1.75 l kippenbouiloon

Bereiden

Verwijder stelen spinazie en was de blaadjes grondig. schud ze niet droog. kook de blaadjes met aanhangend water in een grote pan. laat de geslonken blaadjes goed uitlekken en hak ze fijn. Verhit de boeter in een pan en schep de spinazie goed door de boter. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen . Doe de eieren in een kom en klop de parmazaan, nootmuskaat en zout en peper er goed door. Meng het geheel door de spinazie. Schenk de bouiloon in een grote pan en breng hem bijna aan de kook. Klop het spinazie mengsel zo snel mogelijk erdoor om klonten te voorkomen. Warm de soep enkele minuten zachtjes op maar laat hem iet koken. Serveer meteen

Bronvermelding