Chili-krabbepoten

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kilo verse krab-poten
  • 2 el olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 tl verse gember
  • 3 rode spaanse pepers
  • 440 gram tomaten gepureerd uit blik
  • 1 el soyasaus zoete
  • 1 el basterdsuiker
  • 2 tl rijstazijn

Bereiden

borstel de poten schoon kook de krabe poten in ruim water met zout in 6 min roze. laat ze uitlekken in en vergiet kraak voorzichtig de poten zodat er breuken ontstaan laat staan verhit een wok totdat deze heel heet is doe de olie in de wok en draai deze rond zodat hij hellemaal vet is doe de ui in de wok en bak 3 min voeg de knoflook ,gember en spaanse peper en bak 2a3 min.voeg de gepureerde tomaten soyasaus,suiker,azijn,en 125 ml water toe. breng aan de kook en laat de saus 3 min iets indikken doe de krab in de saus en laat 5 min sudderen schep de krab tussendoor een paar keer om maak op smaak met suiker zout en peper

Materialen

ruime pan of wok noten kraker of kteeftetang

Bronvermelding