Menu
Basis tomatensaus
Ingrediënten
- balsamico
- 1 tl zwarte peper
- 4500 gram tomaten
- 450 gram uien
- 225 gram bleekselderij
- 300 gram winterpeen
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 3 blaadjes laurier
- 4 tl zout
- olijfolie
Bereiden
Alle groenten schoonmaken . Uien fruiten met laurier. 1 kg tomaten in parten snijden en besprenkelen met olie en balsamico en in de oven bakken tot ze droog beginnen te worden en zoet ruiken. Wortel en selderij meebakken met de uien. Overige tomaten in blokjes toevoegen, evenals zout en zwarte peper. Zongedroogde tomaatjes in stukjes erbij doen. Laten stoven tot een dikke saus (in laten koken), Oventomaten op het laatst toevoegen. Als alles gaar is de massa pureren. Nog een tijdje laten inkoken tot de saus dik genoeg en op smaak is.