7Up cake

Gebak, Hapje, 20 personen, Hollands.
Wachten: 55 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-08-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 5 eieren
  • 400 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 limoen
  • 1/2 citroen
  • 180 ml 7Up
  • Glazuur:
  • 100 gram poedersuiker
  • water

Bereiden

Mix de boter mer de suiker en olie tot een creme. Mix een voor een de eieren erdoor tot een glad beslag. Voeg dan bloem, bakpoeder, geraspte schil en sap van de limoen en citroen toe en tenslotte de 7Up. Mix dit tot een dik en romig beslag. Vet de bakvorm in (ik gebruik een papje van 1 theel. zachter boter, 1 theel. zonnebloemolie en 1 theel. bloem, werkt perfect). Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Zet voor 40-45 min. in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat 10 min. afkoelen. Maak een dik glazuur met poedersuiker en water en garneer de cake ermee.

Materialen

tulbandvorm

Bronvermelding