Broodgehakt met kaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 8 minuten, Bereiding: 8 minuten,

Laatst aangepast: 02-03-2018 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 sneetjes oud brood
  • 1/4 groentebouillontablet
  • 200 gram geraspte belegen kaas
  • 1 ei
  • peper
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels gefruite uitjes
  • 20 gram boter of margarine

Bereiden

Boven kom brood (met korst) verkruimelen. In kopje 4 eetlepels heet water doen. Bouillontablet erboven verkruimelen en goed doorroeren. (of in magnetron verwarmen) Bouillon over brood schenken. Ei breken boven brood en bouillon, peper naar smaak, kerriepoeder, gefruite uitjes en geraspte kaas toevoegen. Mengen met de mixer met kneedhaken, zo dat het een samenhangend mengsel wordt. Met vochtige hand van kaasgehakt 4 ballen vormen. Ballen iets plat drukken. Tot gebruik in koelkast bewaren, maar je kunt ze ook meteen bakken. Ze zijn ook erg goed in te vriezen. In koekenpan boter verhitten. Kaasgehaktballen op middelhoog vuur in ca. 8 minuten goudbruin bakken, halverwege keren.

Materialen

mengkom, koekenpan, mixer met kneedhaken

Bronvermelding