Foe yong hai

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 25-02-2024 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kl ui
  • 5 eetl tomaten ketjup
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 eetl gembersiroop
  • 1,5 eetl sojasaus
  • 1,5 eetl witte wijnazijn
  • 1 glaasje water
  • 1 lepeltje br basterd
  • 180 gr witte rijst
  • 4 middelgrote eieren
  • 4 eetl melk
  • 100 gr gare kip / ham
  • 400 gram chinese groenten

Bereiden

Kook de rijst in de aanbevolen tijd gaar. Fruit het uitje en het uitgeperste teentje knoflook in olijfolie, voeg ook wat sesamolie toe. Voeg sojasaus, gembersiroop, witte wijnazijn, tomaten ketjup en een kl lepeltje br basterd toe. eventueel verdunnen met wat water Pureer de saus Klop de eieren met een paar eetl melk , zout , peper . Roerbak de groenten in weinig sesam olie. Voeg de stukjes ham toe. Bak de geklopte eieren als omelet. Vul de gebakken omelet met de groenten en de ham. Dien de rijst op met de gevulde omelet en de tomaten saus

Bronvermelding