Sperziebonen : Warme salade van haricots verts met mozarella en pijnboompitten +

Salades, Bijgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 13-07-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bol (125g) buffelmozarella, in 8 stukken
  • 1 el pijnboompitten
  • zout en vers gemalen peper
  • 150 g haricots verts
  • 1/2 teen knoflook
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el citroensap

Bereiden

Rooster de pijnboompitten 4 minuen in een kleine droge koekenpan op halfhoog vuur; schud de pan geregeld zodat ze gelijkmatig kleuren. Laat de nootjes afkoelen en zet opzij. Breng een middelgrote pan met gezouten water aan de kook en kook de haricots verts in 3 minuten beetgaar. Hak intussen knoflook en basilicum samen fijn en doe het mengsel in een schaal. Roer de olie en het citroensap erdoor tot het een gladde saus is. Giet de bonen af en doe ze nog heet bij de vinaigrette. Kruid de bonen met zout en peper en schep alles direct luchtig door elkaar. Strooi de stukjes mozarella over de bonen en bestrooi de salade met de pijnboompitten. Eet de salade terwijl de bonen nog warm zijn. Per portie: 280 kcal; 23,7 g vet, waarvan 9,89 verzadigd; 2,1 g suiker; 1,1 g zout.

Bronvermelding