Frambozensaus

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-09-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr frambozen
  • 1 dl droge witte wijn
  • 75 gr suiker
  • 1 limoen
  • 125 gr geleisuiker speciaal

Bereiden

Frambozensaus (denk aan Tova dessertsaus maar dan van eigen tuin, én lekkerder): Breng 1 deciliter droge witte wijn met 75 gram suiker aan de kook, kook 2 minuten tot de suiker is opgelost en giet het kokendheet over 500 gram frambozen, roer even door. Boen een limoen schoon, rasp met een fijne rasp de schil van de limoen (alleen het groen, zonder wit) en schep dat door het frambozenmengsel. Snijd de limoen vervolgens doormidden, pers de 2 helften uit en voeg het sap ook weer toe aan het frambozenmengsel. Roer af en toe en laat in één of twee uurtjes afkoelen. Giet het frambozenmengsel vervolgens door een zeef waar je een pan onder hebt gezet. Wrijf met bijvoorbeeld de bolle kant van een juslepel zoveel mogelijk frambozen door de mazen van de zeef, tot je alleen nog maar pitjes in de zeef over hebt. Die pitjes gooi je weg, de pan met het frambozensap zet je weer op het vuur en breng je aan de kook. Voeg nu 125 gram geleisuiker speciaal toe. Als je dat niet wilt gebruiken kun je voor gewone suiker kiezen plus wat pectine of agaragar. Kook enkele minuten en giet het dan in met kokend water gesteriliseerde potten. Of vries het in. Of zet in de koelkast en giet het binnen enkele dagen over ijs, kwark, yoghurt. Of doop er een stukje brioche of plakje cake in, ook erg lekker ¿¿ !

Bronvermelding