Menu
(Ria's) Zoete-aardappelkoekjes
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
bloem
bosui
boter
citroensap
fijne kristalsuiker
griekse yoghurt
koriander
olijfolie
rode chilipeper
sojasaus
zoete aardappel
zout
zure room
zwarte peper
1. Stoom de zoete aardappelen botergaar. (ik heb ze ongeschild in de oven gepoft op 200'C ongeveer een uur) en laat ze in een vergiet minstens een uur uitlekken (als je ze in de oven hebt gaar gemaakt, kun je dit overslaan).
2. Klop intussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet hem opzij.
3. Doe de aardappelen als ze droog zijn in een mengkom met de overige ingrediënten behalve de boter. (Als je ze in de oven hebt gepoft, kun je ze nadat ze afgekoeld zijn schillen en de aardappels in stukken snijden).
4. Meng alles goed liefst met de hand, tot een gelijkmatig mengsel; doe dat niet te lang. Het moet een samenhangend mengsel zijn; voeg als het te vochtig is nog wat bloem toe.
5. Smelt een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor elk koekje een eetlepel aardappelmengsel in de pan en druk met de bolle kant van de lepel uit tot een koekje van 5 cm doorsnee en 1 cm dikte. Bak de koekjes op halfhoog vuur in circa 6 minuten aan elke kant tot ze een bruine korst hebben. Leg de koekjes tussen twee lagen keukenpapier om het vet op te zuigen. Dien ze warm op en geef de saus erbij.