(Ria's) Geroosterde tomaten uit de oven, met verse kruiden, knoflook en olijfolie.

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 01-01-2021 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

tomaten (7-10 stuks) kruiden (zoals tijm, oregano, basilicum) 2 tenen knoflook olijfolie peper en zout Het is weer tomatentijd. Veel tuinders verkopen een zak vol tomaten voor anderhalve euro. Met dit heerlijke ovengerecht eet je gemakkelijk veel tomaten en krijg je dus een berg vitamines binnen. Zet de oven alvast aan op ongeveer 190 graden. Was de tomaten en halveer ze. Met een kleine lepel haal je vervolgens het vruchtvlees eruit. Dit gooi je natuurlijk niet weg, je kunt het prima gebruiken in je soep of tomatensaus. In een schaal doe je een flinke scheut olijfolie. Voeg een snufje zout toe en flink wat peper. Hak twee teentjes knoflook fijn en doe die erbij. Kijk welke kruiden je in huis (of tuin) hebt en meng die er ook door. Je kunt denken aan tijm, oregano, rozemarijn en basilicum. Voeg de tomaten toe en hussel ten slotte alles nog even door elkaar. Neem een platte ovenschaal en doe daar de tomaten in. Leg ze met de open kant naar boven en schuif de schaal dan in de oven. Ze hebben zo'n 40 tot 50 minuten nodig. Eet deze tomaten met wat pasta en een frisse salade, echt heel lekker

Bronvermelding