Hachee

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 300 minuten,

Laatst aangepast: 14-10-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Sneetje Peperkoek
  • 500 Gr Ribstuk
  • 2a3 St Uien
  • 1a2 St Tomaten
  • 2 Eetl. Bloem
  • 5 DL Runderbouillon
  • 1 Glas Rode wijn
  • 2 Blaadjes Laurier
  • 125 Gr Margarine
  • 1 Scheutje Olie

Bereiden

Ribstuk in grove stukken snijden. Uien in stukjes . Tomaten snijden. Boter in de pan, als belletjes weg zijn olie erbij. Vlees rondom bakken, uien erbij, tomaten erbij. Bloem erover strooien. Met spatel door elkaar roeren. Rode wijn erbij gieten , lauwwarme bouillon ( van blok) erbij.laurier erbij.peperkoek erbij Vocht toevoegen , zodat vlees zo goed als onder staat. Zachtjes laten pruttelen, doorroeren regelmatig. Eventueel vocht toevoegen, en zeker 3-4-5 uur stoven. Als vlees gaar is, maar nog te vochtig( nat) zonder deksel totdat de juiste dikte is bereikt.

Materialen

Gietijzeren braadpan, en spatel

Bronvermelding