Menu
(Ria's toetje 3) Speculaasmousse
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
5 gram poedergelatine (of 3 blaadjes gelatine)
200 ml slagroom
85 gram suiker
1 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel cacaopoeder
150 ml water
2 eiwitten
75 gram speculaasbrokken
1. Laat de gelatine minimaal 10 minuten weken in een beetje water.
2. Voeg 25 gram suiker toe aan de slagroom en klop dit lobbig.
3. Voeg de speculaaskruiden, cacaopoeder en 35 gram suiker toe aan 150 ml water. Verwarm dit in een pannetje totdat het bijna kookt. Zet het vuur uit, voeg de gelatine toe aan het mengsel en roer goed door zodat de gelatine oplost. Laat dit afkoelen totdat het lobbig begint te worden.
4. Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten tot sneeuw. Voeg 35 gram suiker toe en klop verder tot slappe pieken.
5. Klop het afgekoelde gelatine-mengsel (punt 3) door de slagroom. Spatel daarna het eiwit erdoor. Breek de speculaasbrokken in kleine brokjes en meng ze door de mousse. Verdeel de mousse over 6 schaaltjes.
Laat de mousse minimaal 1 nacht opstijven in de koelkast.