(Ria's toetje 4) Tiramisu met Baile's en Speculaas

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-01-2021 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

250 gr mascarpone 50 gr bloemsuiker 2 eieren 1 borrelglas Baileys 1 pak Lotus speculaas 1 el cacaopoeder 2,5 dl room (geen light) 1 kopje sterke koffie (lauw of koud!) 1.Zet 1 kop straffe koffie en laat afkoelen. 2.Splits de eieren: doe het eiwit in de ene kom, het eigeel in de andere. 3.Klop het eiwit stijf en zet even opzij. 4.In de andere kom doe je het eigeel en de suiker. Klop op tot een schuimige, lichtgele massa. 5.Doe de mascarpone bij de luchtige massa en meng totdat je een egaal mengsel -zonder klonters ¿ verkrijgt. 6.Voeg 2 el. Bailey¿s toe en roer onder het gladde mengsel. 7.Vervolgens spatel je de eiwitten door het mengsel. Doe dit langzaam zodat je mengsel mooi luchtig blijft. 8.Zet enkele kleine kommetjes klaar om je tiramisu in op te scheppen. 9.Neem de tas koffie, voeg hier 1 el Bailey¿s aan toe. Doop de speculaasjes in de koffie en leg ze op de bodem van je kommetjes. Schep het mascarponemengsel over de speculaas. 10.Plaats de Tiramisu met Bailey¿s en Speculaas enkele uren in de koelkast zodat het kan opstijven. Hoe langer je dessert koud staat, hoe steviger het zal zijn. 11.Als afwerking kan je de tiramisu nog met cacao bedekken, maar doe dit pas vlak voor het opdienen. Laat het smaken!

Bronvermelding