Kabeljauw met brie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 17-02-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets (150gr /st)
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 2 etlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 50 gram ontbijtspek in stukjes
  • 200 gram brie in stukjes
  • 2,5 dl witte wijn
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 50 gram parmezaan

Bereiden

Oven op 200° voorverwarmen. Kabeljauw droog deppen en bestrooien met bloem, citroensap en zout. Kabeljauw in hete boter goudbruin bakken. De ovenschaal invetten met de boter en daarin de kabeljauw met de paprika, het ontbijtspek en de brie leggen. Overgieten met de wijn en bestrooien met de pijnboompitten en de parmezaan. Ongeveer 15 tot 20 minuten laten bakken.

Materialen

pan, ovenschaal

Bronvermelding