Bami Malay

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 05-11-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram mie nestjes
  • 800 gram oosterse roerbakgroenten
  • 200 gram hamreepjes
  • 300 gram kipfilet in stukjes gesneden
  • 2 rode uien
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel Sambal Badjak
  • scheutje Thaise vissaus
  • scheutje ketjap manis
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon
  • scheutje Maggi-aroma
  • 4 plakjes schouderham (optie)
  • 4 gebakken eitjes (optie)
  • bakje kroepoek (optie)

Bereiden

Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking in een ruime pan water samen met het kippenbouillonblokje. Snij de kip in blokjes en wok ze met de olijfolie in een andere pan. Roerbak de gehakte ui, groenten en ham ongeveer in 5 tot 6 minuten. Voeg alles samen en voeg hierna de geperste knoflook, sambal, Thaise vissaus en een scheutje Maggi-aroma toe. Roer dit geheel door de mie heen en verdeel het over de borden. Tip: Voeg een gebakken ei, ham en kroepoek toe als extraatje.

Bronvermelding