Bloemkoolsoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 05-11-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 1 1/4 liter water
  • peper
  • nootmuskaat
  • paprikapoeder
  • 200 gram schwarzwalder schinken
  • olijfolie

Bereiden

UI en knoflook klein snijden en fruiten in olie. Bloemkool roosjes maken en bij de ui en knoflook doen. Water en bouillonblokjes toevoegen en 20 minuten laten koken. Peper, nootmuskaat en paprikapoeder toevoegen. Soep van het vuur halen en met staafmixer glad maken. Room toevoegen en goed roeren. Terwijl de bloemkool kookt kun je de Schwarzwarder ham in een koekenpan hard uitbakken en op een stukje keukenrol uit laten lekken. Soep in kom scheppen en 2 1/2 plakje ham verkruimelen (of iets groffer ) en in de soep doen. Eet smakelijk

Bronvermelding