Geitenkaas met grapefruit - gegratineerde

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 20-10-2018 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 rode grapefruits
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olie
  • zout
  • zwarte peper
  • 1/2 zakje (a 15 gr) verse munt
  • 4 lollo rosso bladeren
  • 275 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc, Chevre de Bellay
  • (eetlepel) (olie om in te vetten)

Bereiden

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Grapefruits schillen (eerst 'kop en kont' eraf snijden en dan zo dik schillen dat de witte schil meekomt) boven een kom zodat het sap opgevangen wordt. Met een scherp mes partjes tussen de vliesjes uitsnijden. In kom 1 dl. opgevangen grapefruitsap mengen met 1 eetlepel honing, azijn en olie. Op smaak brengen met zout en peper. 12 muntblaadjes achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen en door honingdressing roeren. Grapefruitpartjes over 4 bordjes verdelen. Helft van dressing erover schenken. Slabladeren wassen en goed uitslaan. In midden op grapefruitpartjes leggen. Kaas met natgemaakt mes in 4 plakjes snijden. Bakplaat invetten. Kaasplakjes op bakplaat leggen. Rest van honing erover verdelen. Bestrooien met peper. Kaas ca. 10 cm. onder de hete grill in ca. 2 minuten iets laten smelten en kleuren. Kaasplakjes op slabladeren leggen. Rest van dressing erover schenken. Garneren met muntblaadjes.

Materialen

grilloven, grapefruitmes of koksmes

Bronvermelding