Bao gado-gado

Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 10-01-2023 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 Stuks Bao broodjes
  • 300 Gr Pindasaus
  • 100 Gr Witte kool
  • 50 Gr Tauge
  • 60 Gr Kousenband
  • 50 Gr Wortel
  • 3 Stuks Eieren
  • 1 Stuks Komkommer
  • 3 Blokje Groentenbouillon
  • 4 El Gebakken uitjes
  • 1.5 Liter Water
  • 6 Stuks Stoompapier
  • 200 Ml Kokosmelk
  • 6 El Pindakaas
  • 1 El Sambal oelek
  • 3 El Ketjap manis

Bereiden

Voor de satésaus verwarm je de kokosmelk in een steelpan, voeg zodra deze kookt een paar flinke eetlepels pindakaas toe. Blijf roeren tot het op saus begint te lijken. Voeg daarna naar smaak ketjap en sambal toe. Is de saus te dik, voeg dan nog een beetje kokosmelk of water toe. Kook de eieren en snijd in plakjes. Rasp de wortel. Ontzaad de komkommer en snijd julienne. Breng het water met de boullionblokjes aan de kook. Blancheer de tauge 30 sec en spoel koud af Blancheer de kousenband 3 min en spoel koud af Snijd de witte kool, gaar kort in groentenbouillon en laat uitlekken. Stoom de bao buns in de magnetron. Smeer een lik pindasaus op de onderkant van de baos en beleg met de groenten en ei en meer pindasaus. Bestrooi met de uitjes.

Materialen

Bakpapier

Bronvermelding