Apple Crumble van Sanne

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 24-12-2019 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 appels bijvoorbeeld Jonagold of Goudrenetten
  • 130 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram roomboter (koud)
  • 1 eetlepel kaneel (+ een snufje)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel citroensap
  • zout (een snufje)
  • optioneel: slagroom of vanilleijs

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, verwijder klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appelblokjes in een kom en meng met het citroensap, eetlepel kaneel en eetlepel suiker. Deeg maken: Snij de boter in kleine blokjes en doe in een ruime kom Voeg de bloem, basterdsuiker, snufje kaneel en snufje zout toe. Meng het deeg met je handen tot een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel de appelblokjes over de schaaltjes. Verdeel het deeg over de appelblokjes. Bak 15 tot 20 minuten in de oven tot de bovenkant licht goudbruin gekleurd is.

Materialen

4 kleine of 1 grote hittebestendige schaal oven

Bronvermelding