Menu
Biefstuk Bali 'zoals bij Loetje'
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
Marinade:
6 eetlepels sojasaus
1 eetlepel wijnazijn
2 teentjes knoflook, geperst
¿¿
2 Biefstukje van de ossenhaas, op kamertemperatuur,
100 gram Blue Band margarine, of roomboter,
2 eetlepels water,
1 eetlepel sambal (oelek),
Zout
witte peper
Bereiding:
Haal het vlees een uurtje van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen dan kun je het meteen in de marinade van de sojasaus, knoflook en azijn en leggen.
De biefstuk droogdeppen met keukenpapier en aan 1 kant bestrooien met peper en zout.
Smelt de margarine (bij Loetje gebruiken ze Blue Band) of boter in de koekenpan op middelhoog vuur.
Zodra het schuim wegtrekt en de boter/margarine een beetje bruin begint te kleuren leg je de biefstukjes in de pan.
Houdt de biefstukjes in beweging in de pan en bedruip ze af en toe met de boter/margarine.
2-3 minuten per kant afhankelijk van de gaarheid die je lekker vind.
Uit de pan halen en afdekken met alu folie.
De rest van de marinade en 2 eetlepels water toevoegen aan het braadvet(uitkijken voor de spetters).
Even laten pruttelen, de sambal erbij en doorroeren.
Voeg het vrijgekomen vocht van het bordje van de biefstuk ook bij de jus, roer nog even door.
De biefstukjes op de (verwarmde) borden leggen en saus erover gieten.
Bij Loetje krijg je er wit brood bij en/of friet, maar koolhydraatarm brood of (zoete) aardappel friet uit de airfryer is natuurlijk ook top!
Gemengde salade erbij en klaar!