Zuurkoolschotel van Seef

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 05-10-2016 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak wijnzuurkool
  • 1 kilo rundergehakt
  • 1 blik perzikken op siroop
  • 1 pak ovenpuree van Maggie
  • tijm
  • peper
  • zout

Bereiden

Het originele recept komt van Seef. Maar hier en daar heb ik de vrijheid genomen om er wat aanpassingen aan toe te voegen. zoals de verse puree en tijm. Rul de gehakt. Voeg de zuurkool en de verse tijmblaadjes (of gedroogde) toe en laat die even meebakken. Bereid de oven puree volgens de verpakking. Vet een ovenschaal in. Doe hier het gehakt, zuurkoolmengsel in. Leg daarboven op de halve perzikken en voeg een deel van het sap eraan toe. Dek het geheel af met de puree en doe het in de oven volgens de verpakking. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook maken met zelfgemaakte puree. Trek daar dan wat strepen in met een vork en leg er klontjes boter op voordat je het op 180 graden de oven in doet. Als de puree kleur krijgt is de ovenschotel klaar. Ook erg geliefd bij kinderen!

Materialen

Oven Ovenschaal

Bronvermelding