Menu
Gemarineerd en gestoofd rundvlees
Ingrediënten
- 1 kg sucadelappen
- 2 grote uien
Bereiden
Marinade:
2 grote uien
2 teentjes knoflook
2 limoenen
2 cm gemberwortel
zout, 6 peperkorrels
0.5 liter rode wijn
2 dl runderbouillon
2 takjes rozemarijn
3 kruidnagels
2 blaadjes laurier
5 takjes (blad)peterselie
4 sucadelappen (1 kg)
croma vloeibaar
zout, peper
2.5 dl vleesjus
Voorbereiding
Pel de knoflook en ui en snijd ze grof. Schil de limoenen dun af. Schil en hak de gember. Kneus de peperkorrels in vijzel.
Meng in een grote kom knoflook, ui, limoenschillen, gember, wijn, bouillon, rozemarijn, kruidnagels, laurier, peterselie, gekneusde peperkorrels en zout.
Leg de sucadelappen in de marinade en laat ze 24 uur marineren.
Bereiding
Haal de sucadelappen uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
Doe een paar kneepjes van de vloeibare margarine in een stoofpan bak de sucadelappen mooi bruin. Blus af met driekwart van de marinade.
Voeg de jus toe en laat het gerecht ca. 3,5 uur op laag vuur met deksel op de pan stoven.
Voeg eventueel extra marinade toe als het gerecht teveel verdampt. Lekker met gestoofde savooienkool en zoete aardappelpuree.