Bietenrisotto met geitenkaas en tijm

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-01-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram verse, zachte, geitenkaas
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 300 gram risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 gram geraspte bietjes (koelvers)
  • 4 eetlepel crème fraiche
  • 1 tl tijmblaadjes

Bereiden

Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalot. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrel glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon met de bietjes en 2/3 van de tijm toe. Kook de rijst zo in 15-20 min. zachtjes gaar. Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de risotto in 4 diepe borden. Verkruimel de geitenkaas boven de risotto en bestrooi met de tijm.

Bronvermelding