Aardbeien op Andalusiche wijze

Anders, Nagerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 06-04-2013 | 31 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g. aardbeien
  • 4 eetl. sinaasappellikeur
  • 3 st. eierdooiers
  • 100 g. poedersuiker
  • 1 st. sinaasappel, geraspte schil
  • 2 dl. slagroom

Bereiden

Was de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de kroontjes. Halveer de vruchten en bedruppel ze met de likeur. Dek de schaal af en marineer de vruchten ca. 30 minuten. Klop de eierdooier met de suiker heel licht en schuimig en klop 3/4 van de sinaasappelrasp erdoor. Laat dit op een zacht vuur binden, maar niet koken. Laat het afkoelen. Klop de slagroom stijf en spatel het door de creme. Verdeel dit over de aardbeien en garneer met de rest van de sinaasappelrasp.

Materialen

Schaal, steelpannetje.

Bronvermelding