Bavette met truffel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-12-2021 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gram bavette (vraag de slager om een dik stuk dat hij voor
  • je opensnijdt op een dikte van 1 tot 1,5 centimeter van
  • 1 tot 1,5 centimeter)
  • 100 gram shii take paddenstoelen, fijngesneden
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode rode peper
  • 80 gram truffeltapenade
  • 50 gram rucolasla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • naar smaak: zout en (versgemalen) peper

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 2. Verwarm in een pan een eetlepel olijfolie en bak de shii take, de lente-ui, de knoflook en de rode peper kort aan. Laat dit afkoelen. 3. Smeer de bavette aan een zijde in met de truffeltapenade en verdeel het afgekoelde paddenstoelenmengsel over de bavette. Breng op smaak met zout en peper. Rol het vlees strak op (de draad van het vlees in de lengte van een rollade) en bind het met slagerstouw op. 4. Braad de rol;ade in een pan rondom aan met 1 eetlepel olijfolie en leg ze op een rooster in het midden van de oven. De rollade moet 20 tot 25 minuten in de oven staan (kerntemperatuur 50 - 55 graden). Haal de rollade uit de oven en laat het vlees, afgedekt met aluminiumfolie, ten minste 10 minuten tot rust komen. 5. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer die op een schaal met wat rucola.

Materialen

Slagerstouw, vleesthermometer, aluminiumfolie

Bronvermelding