Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 24-02-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 2 grote rode uien, in partjes
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 5 eel olijfolie
  • 1-2 eetl ras el hanout of komijnpoeder (djinten)
  • 500 gram broccoliroosjes, panklaar
  • 2 courgettes, in blokjese
  • 200 gram kikkererwten (blik), uitgelekt
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • eventueel chilivlokken
  • zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schep de aardappelblokjes met de partjes ui, knoflook, olijfolie, ras el hanout en een snuf zout om in een grote ovenschaal. Rooster ca. 10 min. hoog in de oven. Schep de broccoli, courgette en kikkererwten erdoor en bak nog 15-20 min. verder in het midden van de oven tot de groenten beetgaar zijn. Bestrooi de groenten met de peterselie en serveer met de yoghurt. Bestrooi naar smaak met chilipeper.

Bronvermelding